Valg af ny dundyne | Skal jeg vælge gåsedun eller moskusdun?

Køb her: Lækre dundyner i høj kvalitet Køb her: Lækre dundyner i høj kvalitet

Der er ikke nogen tvivl om at kvaliteten af din nye dyne er super vigtigt for en god nattesøvn. Det betyder at det er det du skal fokusere på når du køber ny dyne, også vigtigere end selve prisen, selvom det selvfølgelig gælder om at få så meget som muligt for dine penge. Vi går i dette indlæg igennem de punkter som er vigtige for valg af dundyne. Hvad forskellen er på gåsedun og moskusdun. Nederst slutter vi af med et par gode bud på din næste dyne. Du kan dog finde flere gode dundyner beskrevet på siden.

 Køb dyner med Europæiske dun

Det er vigtigt at dunene er gode til at isolere. Gæs og ænder der lever et sted hvor temperaturen variere meget, er nødt til at have dun der kan sørge for at de har en behagelig temperatur lige meget om det er super koldt eller virkelig varmt. Derfor er det en god ide at vælge dundyne hvor gåsedun eller moskusdun stammer fra koldere steder i verden. Hvis du gerne vil have en dyne af den bedste kvalitet, så skal du samtidig gå efter dun fra gæs og ænder som har fået et godt “langt” liv, da du nemlig få de bedste dun fra voksne fugle. Normalt bliver gæs og ænder i Europa slagtet i en højere alder end andre steder, som f.eks. Fjernøsten. Det kan tydeligt mærkes på kvaliteten. På samme måde bliver fuglene ofte også behandlet bedre. Kvaliteten af dundynen er i særdeleshed vigtig for hvor lang en levetid den har. Køber du derfor en billigere dyne af dun af lav kvalitet, så skal du også hurtigt købe ny dyne.

Vælg en god producent af dyner

Man køber ikke nye dyner hele tiden, og det kan derfor være svært at vurdere om det ene sted er godt i forhold til det andet. Det er dog alligevel en god ide at sætte sig lidt ind i din producent. Et godt udgangspunkt kan f.eks. være at vælge en dansk producent som f.eks. Ringsted Dun. På denne måde bør du med stor sandsynlighed ende med en dyne i den kvalitet du har fortjent. Når du eksempelvis vælger at købe hos Ringsted Dun, så køber du samtidig hos en virksomhed som gør meget ud af dyrevelfærd. Samtidig støtter du også den lokale økonomi i stedet for at sende dine penge til asien. Alle produkter fra Ringsted Dun er udelukkende fyldt med fjer og dun fra europæiske gæs og moskusænder, hvor kødet bliver brugt til fødevarer og dun til dejlige dynejakker og altså deres luksus dundyner.

Bæreevne: Det skal du kigge efter når du vælger kvalitet

Bæreevne er det mål som du kan bruge til at vurderer kvaliteten af den enkelte dyne. Bæreevnen på dynerne er et tal mellem 1 og 16, hvor de gode dundyner af moskusdun og gåsedun normalt har en bæreevne på 11-13. Du bør som standard ikke gå efter dyner som har en bæreevne under 10, da du simpelthen her ikke får en dyne af særlig høj kvalitet. Derudover findes der også edderdunsdyner, som er den aller fineste type, men også den absolut dyreste, og det er normalt ikke nødvendigt. Hvis en dyne har en bæreevne på 14-16, så er det med alt sandsynlighed en edderdunsdyne du har fat i.

Sådan bør mængden af fjer i forhold til dun i din dundyne være

Det er egentlig ganske simpelt. En stor mængde af dun i forhold til fjer gør at du får en dundyne af højeste kvalitet. Fjer bliver slet ikke brugt lige så meget i dyner som det blev førhen. Grunden er ganske simpel, nemlig at fjer slet ikke isolere lige så godt som dun gør. Når du kigger efter ny dyne, bør du derfor som udgangspunkt ikke købe en dundyne med mere end 10% fjer, hvis du gerne vil have en høj kvalitet.

 

De bedste dundyner af moskusdun og gåsedun – eller i hvert fald vores bud på det

Hvis du gerne vil have noget af det bedste dundyne for pengene, så har vi her fundet nogle af de absolut bedste på markedet.

Type Enkelt dyne Lang dyne Dobbeltdyne
Sommerdyne Klodshans: Sval moskusdyne med 90% moskusdun. Bæreevne på 11. Se og køb – klik her Klodshans: Sval moskusdyne med 90% moskusdun. Bæreevne på 11. Se og køb – klik her Snedronningen: Dejlig sval gåsedunsdyne med 100% gåsedun i høj kvalitet. Bæreevne på 13. Se og køb – klik her
Helårsdyne Hyrdinden: Lun bodyshape moskusdyne med 90% moskusdun. Bæreevne på 11. Se og køb – klik her Svovlstikkerne: Lun gåsedunsdyne med 100% gåsedun. Bæreevne på 12. Se og køb – klik her Hyrdinden: Dejlig bodyshape moskusdyne med 90% moskusdun. Bæreevne på 11. Se og køb – klik her
Vinterdyne Svovlstikkerne: Gåsedunsdyne med 100% gåsedun. Bæreevne på 12. Se og køb – klik her Hyrdinden: Varm bodyshape moskusdyne med 90% moskusdun. Bæreevne på 11. Se og køb – klik her Klodshans: Varm moskusdyne med 90% moskusdun og bæreevne på 11. Se og køb – klik her

Se her: Du kan købe dynen med prisgaranti


Har du spørgsmål til denne dyne? Klik her

Leave a reply